Onze Trainers

Florence | Hans | Harry | Jacinta | Jacomien | José | Maarten | Marco | Michiel| René|

Jacomien

Jacomien Bakker

Al 20 jaar ben ik een enthousiaste hardloper, en geniet erg van het buiten sporten. Sinds het behalen van mijn KNAU-licentie geef ik nu al enige tijd training bij HardlopenAmsterdam. Ik vind het altijd erg leuk als andere mensen gaan hardlopen en er ook plezier in gaan krijgen.

Als trainster wil ik lopers het plezier in hardlopen laten ervaren en doe dit door de lopers goed te begeleiden en een leuke, gevarieerde training aan te bieden. Het is erg motiverend voor lopers als zij al na enkele weken ervaren dat hun looptechniek en conditie verbeteren en dat ze fitter en energieker worden.

Marco

Marco WijdemanAls Recreatief hardloper kun je mij op zowel de weg als in de duinen of bossen vinden.

Voor mij is hardlopen genieten van natuur en omgeving terwijl je lekker fysiek bezig bent en ontspant.

Ontspanning door inspanning …twee vliegen in een klap.

Zelf loop ik diverse afstanden 10 km, 15 km, 10engelse mijl, halve marathon ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen.

Ik ben in 2014 begonnen met het geven van hardlooptrainingen waarin ik op ontspannen wijze de techniek van het hardlopen maar ook het plezier van het trainen in groepsverband probeer te combineren in een leuke uitdagende training .

Harry

Harry WeijersIk geloof in ‘stappen zetten, zelf doen’. Jij bent gemotiveerd om je doel te behalen Ik kan je helpen bij het zetten van de stappen. En doe dat heel graag!

Ik ben Harry Weijers (1969). Woon en leef met mijn gezin al vele jaren in Hoofddorp. En loop al sinds mijn jeugd. Mijn sport was badminton, en als anderen meer talent hebben moet je hard rennen. Dus: investeren in extra looptraining. Sindsdien ben ik altijd blijven lopen. Sinds een jaar of 20 als hoofdbezigheid. Van 5k tot marathon. Op weg, de cross en trail. De afwisseling houdt het verfrissend. In mijn lange ‘loop-baan’ ben ik in vele valkuilen gestapt en weet ze steeds beter te omzeilen. Al jaren loop en train ik bij atletiekvereniging Haarlemmermeer.

Ik geef ruim 10 jaar hardlooptraining. Zowel aan beginners als gevorderden. Zowel ‘lopers’ als spelsporters. Sinds 2015 gecertificeerd looptrainer (‘LT3’). Ik ben erop gericht je technisch beter te leren lopen en de techniek te ‘voelen’.

Lopen heeft altijd een doel. Laten we samen jouw doel realiseren.

Florence

Tijdens mijn jeugd was ik altijd al aan het sporten. Als mijn moeder mij als klein kind zocht, keek ze altijd eerst buiten. Ik deed allerlei sporten van judo, voetbal, tennis, skaten en fitness. Na het scheuren van mijn kruisband op mijn 19e moest ik herstellen van een operatie en mocht ik na revalidatie alleen rustig hardlopen. Dat was het begin van een hardlooppassie. Ik werd lid van een studenten hardloopclub en trainde bij PAC Rotterdam. In 20 jaar tijd heb ik zowel crossloopjes, 10km wedstrijden en halve en hele marathons gerend. Omdat ik toch van een mix van sporten hou, is mijn volgende doel het volbrengen van een halve triathlon!

De reden waarom ik hardlopen zo leuk vind is omdat ik lekker buiten ben en mijn hoofd leeg kan maken. Bijvoorbeeld na een dag lekker spelen en banjeren met onze drie kids , vind ik het fijn om ook mijn eigen momentje te hebben. Of na een dag werken op kantoor wil ik even de frisse lucht in. Ik ben werkzaam als vitaliteitscoach en projectmanager en begeleid mensen naar een vitalere manier van werken of naar een nieuwe baan. Mijn doel is om iedere persoon die ik begeleid met plezier en energie te laten werken. Mijn andere passie is dus het ontwikkelen en laten groeien en bloeien van mensen.

Als Hardlooptrainer combineer ik mijn twee passies: sport en het ontwikkelen van mensen. Ik vind het geweldig om mensen beter én met plezier te laten lopen. En op die manier ieder zijn eigen doel te helpen bereiken. Elk doel is daarbij goed, van run for fun, tot aan het lopen van een marathon, zolang het maar bij jou past. Zeg nou zelf: als je dat rondje buiten weer hebt gelopen, voel je jezelf toch weer een stuk fitter en energieker. Vanaf januari 2017 geef ik training bij Hardlopen Hoofddorp! I’m ready! Are you?

JOSE

Hardlopen speelt een belangrijke rol in mijn leven. Hardlopen is voor mij een ultieme vorm van vrijheid. Het geeft mij voldoening, het is inspannend en ontspannend tegelijk. Het geeft mij energie en een lekker gevoel. Voor mij is hardlopen absoluut een liefhebberij. Ik doe het graag, lees graag boeken en artikelen over hardlopen. Mijn passie voor hardlopen komt voort uit heerlijk buiten zijn.

Na jaren alleen gelopen te hebben loop ik nu meestal met een groep. Ik loopt het hele jaar door 2 tot 3 keer per week. Als ik een keertje niet kan trainen dan gaat het kriebelen. Toen ik begon met hardlopen had ik echt nooit verwacht dat ik hardlopen leuk zou vinden. Ik had ook niet verwacht dat het zo’n gezellige sport is. Natuurlijk moet je wel wat conditie hebben… maar als je die conditie hebt, dan kun je best gezellig kletsen tijdens het hardlopen.

Ik heb echt hele leuke mensen ontmoet tijdens het hardlopen.

Gr

José

Maarten

Mijn naam is Maarten Monchen. In 2008 ben ik in Leiden in aanraking gekomen met hardlopen bij een Start to Run cursus. Ik was direct verkocht. Helemaal toen ik mijn eerste medaille in ontvangst mocht nemen bij de Leidse Singelloop.
Na vele kilometers rondom Leiden ben ik in 2010 verhuisd naar Haarlem, waar ik zo ongeveer als eerste op zoek ging naar een hardloopgroep. Dit werd de KennemerRunners.
En toen nam het lopen écht een grote vlucht. Binnen een jaar liep ik mijn allereerste Dam-tot-Dam, mijn eerste Halve Marathon (Egmond) en als hoogtepunt in 2011 mijn eerste hele marathon in Berlijn. Inmiddels ben ik alweer vele loopjes verder, waaronder nog twee marathons.
Hardlopen is voor mij echt een uitlaatklep. Lekker buiten, je hoofd leegmaken, lekker ‘battelen’ tegen jezelf. Er is niks lekkerder dan moe, maar voldaan zijn na een intensieve training.
Ik wil in mijn trainingen laten zien dat hardlopen leuk is. Dat je er veel voldoening uit kunt halen. Ik vind het geweldig als ik mensen kan helpen om te leren genieten van alles wat hardlopen te bieden heeft.

MICHIEL

Beste hardlopers,

Mijn passie is hardlopen. Als voetballer trainde ik voor mezelf altijd extra door stukken hard te lopen. In mijn studententijd ben ik gestopt met voetbal en begonnen met atletiek. Als snelle linksbuiten toendertijd ben ik binnen 3 jaar atletieken op het NK sprint senioren indoor terechtgekomen. Daarnaast heb ik een trainerscursus gevolgd bij de Atletiekunie en de sporthogeschool afgerond. Kortom klaar om voor een maatschappelijke carrière te gaan en de opgedane kennis en ervaringen over te brengen op eigen loopgroepen. Hier doel ik dan vooral op bewustwording looptechniek, verbetering kracht, variatie in hardlooptrainingen en gebruik tools.

Vanaf 2008 ben ik gestart met het geven van hardlooptrainingen aan beginners tot en met gevorderden. Ook heb ik veel aan loopevenementen meegedaan na het atletiek bedrijven en vooral 5 kilometers gelopen. In mijn ogen is hardlopen voor veel mensen de ideale buitenactiviteit om op een leuke en uitdagende manier voor een gezonde conditie te gaan.

Naast het fulltime managen van een sportcentrum, geven van Personal Training en inmiddels als master sportmanagement, wil ik graag als nieuwe trainer meerwaarde creëren voor de hardlopers die hardlopen bij Haarlem Hardlopen. Hopelijk zien we elkaar bij een training voor een optimaal hardloopgevoel!

Simon

Ik ben op mijn 12e begonnen met hardlopen. Nu 24 jaar oud,  ben ik dus al de helft van mijn leven bezig met hardlopen. Heel veel kilometers zijn rond de Toolenburgse Plas gelopen maar zoek ook graag naar nieuwe plekken om hard te lopen. Op vakantie gaan de schoenen altijd mee en dat is echt een aanrader.

Toen ik 19 was heb ik de Marathon van Rotterdam uitgelopen. Nu doe ik vooral mee met de 10 kilometer afstanden. Het plezier wat ik aan hardlopen beleef wil ik graag aan anderen overbrengen. Ik heb de opleiding tot hardlooptrainer afgerond in 2012 en geef sindsdien hardlooptrainingen aan verschillende groepen. Bij mij staat blessurevrij trainen en genieten van hardlopen centraal. Hiervoor is het aanleren van een goede hardlooptechniek een belangrijk onderdeel bij mijn trainingen.

René

Rene Noorbergen
Het mooie is dat ik hardlopen nooit leuk vond vroeger.
Sterker nog, ik ben ooit de voetbalselectie uitgezet door mijn trainer omdat ik weigerde om voor elke training rondjes om het veld te lopen.
Elk smoesje geprobeerd, maar uiteindelijk was de trainer het zat.
Van kleins af aan altijd veel aan sport gedaan, naast eerder genoemde voetbal ook nog judo, handbal, squash, badminton en zaalvoetbal.
Begin jaren 90 de triathlonsport opgepakt. Zwemmen was toen nog een drama, en vreemd genoeg was het lopen mijn sterkste onderdeel.
In die tijd ook veel meer gaan hardlopen, en in 1993 mijn eerste marathon. Ondertussen staan er 16 op de erelijst, naast ruim 300 loopwedstrijden,
80 triathlon/duathlon/zwem-loop wedstrijden, en aantal toertochten op de fiets.

Ben al vele jaren actief als trainer/coach.
Dat is begonnen in de periode dat ik ook (fanatiek) triathlon deed.
Laatste paar jaar voornamelijk actief als hardlooptrainer bij de atletiekklub in mijn woonplaats Uithoorn.
Daarnaast veelvuldig als invaltrainer aan het werk, verzorg ik (bedrijfs)clinics en coach ik nog een aantal atleten, op weg naar hun uitdaging/doel.
Hardlopen maakt een essentieel onderdeel uit van mijn leven.
Is het niet dat ik als trainer actief buiten bezig ben, dan wel dat ik heerlijk zelf aan het hardlopen ben door de polder.
Heb altijd wel weer een doel waar ik naar toe kan werken.
Het hoofd leeg kunnen maken, naast de werkzaamheden van mijn eigen onderneming, en het geven van training, is dan precies wat ik nodig heb.
Sinds 2016 ook het trailrunnen ontdekt. Daarin liggen nog nieuwe kansen.
Zolang ik gezond blijf, wil ik nog heel lang door kunnen blijven lopen.
Ik denk met mijn enthousiasme mensen die hardlopen, op welk niveau dan ook, te kunnen motiveren, stimuleren en “beter”  te kunnen maken.
Maatwerk is dan vaak nodig, en die kan ik ze geven.

Hans

 

In mijn jeugd ben ik al begonnen met hardlopen, naast andere sporten. En tot de dag van vandaag vind ik het leuk.

Ruim 15 jaar geleden heb ik de opleiding Looptrainer gedaan bij de Atletiekunie en sindsdien geef ik met heel veel plezier trainingen: van beginners tot marathon lopers.

Belangrijk vind ik dat ‘mijn’ lopers plezier hebben en zichzelf uitdagen. En daar help ik ze graag bij.

Jacinta

Serieus hardlopen begon voor mij 15 jaar geleden met een beginnerscursus bij de plaatselijke atletiekvereniging. Dat was zo motiverend dat ik verder ging bij een van de loopgroepen en daar train ik nog steeds met veel plezier!

Een paar jaar geleden heb ik de cursus assistent trainer gevolgd en inmiddels heb ik de licentie Looptrainer 3 van de Atletiekunie gehaald.

Naast het hardlopen doe ik veel aan yoga en heb ik ook een yoga-opleiding gevolgd. Hardlopen en yoga vullen elkaar prima aan. Wees dan ook niet verbaasd als je in de warming-up de zonnegroet tegenkomt!

Iedereen wil met plezier en vooral blessurevrij lopen. Daarom geef ik veel aandacht aan een goede en ontspannen loophouding. Ik hoop je in mijn trainingen te zien!