Onze Trainers

Hans | Harry | Jacinta | José | Maarten | Nancy | Simon |

Harry

Harry WeijersIk geloof in ‘stappen zetten, zelf doen’. Jij bent gemotiveerd om je doel te behalen Ik kan je helpen bij het zetten van de stappen. En doe dat heel graag!

Ik ben Harry Weijers (1969). Woon en leef met mijn gezin al vele jaren in Hoofddorp. En loop al sinds mijn jeugd. Mijn sport was badminton, en als anderen meer talent hebben moet je hard rennen. Dus: investeren in extra looptraining. Sindsdien ben ik altijd blijven lopen. Sinds een jaar of 20 als hoofdbezigheid. Van 5k tot marathon. Op weg, de cross en trail. De afwisseling houdt het verfrissend. In mijn lange ‘loop-baan’ ben ik in vele valkuilen gestapt en weet ze steeds beter te omzeilen. Al jaren loop en train ik bij atletiekvereniging Haarlemmermeer.

Ik geef ruim 10 jaar hardlooptraining. Zowel aan beginners als gevorderden. Zowel ‘lopers’ als spelsporters. Sinds 2015 gecertificeerd looptrainer (‘LT3’). Ik ben erop gericht je technisch beter te leren lopen en de techniek te ‘voelen’.

Lopen heeft altijd een doel. Laten we samen jouw doel realiseren.

JOSE

Hardlopen speelt een belangrijke rol in mijn leven. Hardlopen is voor mij een ultieme vorm van vrijheid. Het geeft mij voldoening, het is inspannend en ontspannend tegelijk. Het geeft mij energie en een lekker gevoel. Voor mij is hardlopen absoluut een liefhebberij. Ik doe het graag, lees graag boeken en artikelen over hardlopen. Mijn passie voor hardlopen komt voort uit heerlijk buiten zijn.

Na jaren alleen gelopen te hebben loop ik nu meestal met een groep. Ik loopt het hele jaar door 2 tot 3 keer per week. Als ik een keertje niet kan trainen dan gaat het kriebelen. Toen ik begon met hardlopen had ik echt nooit verwacht dat ik hardlopen leuk zou vinden. Ik had ook niet verwacht dat het zo’n gezellige sport is. Natuurlijk moet je wel wat conditie hebben… maar als je die conditie hebt, dan kun je best gezellig kletsen tijdens het hardlopen.

Ik heb echt hele leuke mensen ontmoet tijdens het hardlopen.

Gr

José

Maarten

Mijn naam is Maarten Monchen. In 2008 ben ik in Leiden in aanraking gekomen met hardlopen bij een Start to Run cursus. Ik was direct verkocht. Helemaal toen ik mijn eerste medaille in ontvangst mocht nemen bij de Leidse Singelloop.
Na vele kilometers rondom Leiden ben ik in 2010 verhuisd naar Haarlem, waar ik zo ongeveer als eerste op zoek ging naar een hardloopgroep. Dit werd de KennemerRunners.
En toen nam het lopen écht een grote vlucht. Binnen een jaar liep ik mijn allereerste Dam-tot-Dam, mijn eerste Halve Marathon (Egmond) en als hoogtepunt in 2011 mijn eerste hele marathon in Berlijn. Inmiddels ben ik alweer vele loopjes verder, waaronder nog twee marathons.
Hardlopen is voor mij echt een uitlaatklep. Lekker buiten, je hoofd leegmaken, lekker ‘battelen’ tegen jezelf. Er is niks lekkerder dan moe, maar voldaan zijn na een intensieve training.
Ik wil in mijn trainingen laten zien dat hardlopen leuk is. Dat je er veel voldoening uit kunt halen. Ik vind het geweldig als ik mensen kan helpen om te leren genieten van alles wat hardlopen te bieden heeft.

Simon

Ik ben op mijn 12e begonnen met hardlopen. Nu 24 jaar oud,  ben ik dus al de helft van mijn leven bezig met hardlopen. Heel veel kilometers zijn rond de Toolenburgse Plas gelopen maar zoek ook graag naar nieuwe plekken om hard te lopen. Op vakantie gaan de schoenen altijd mee en dat is echt een aanrader.

Toen ik 19 was heb ik de Marathon van Rotterdam uitgelopen. Nu doe ik vooral mee met de 10 kilometer afstanden. Het plezier wat ik aan hardlopen beleef wil ik graag aan anderen overbrengen. Ik heb de opleiding tot hardlooptrainer afgerond in 2012 en geef sindsdien hardlooptrainingen aan verschillende groepen. Bij mij staat blessurevrij trainen en genieten van hardlopen centraal. Hiervoor is het aanleren van een goede hardlooptechniek een belangrijk onderdeel bij mijn trainingen.

Hans

 

In mijn jeugd ben ik al begonnen met hardlopen, naast andere sporten. En tot de dag van vandaag vind ik het leuk.

Ruim 15 jaar geleden heb ik de opleiding Looptrainer gedaan bij de Atletiekunie en sindsdien geef ik met heel veel plezier trainingen: van beginners tot marathon lopers.

Belangrijk vind ik dat ‘mijn’ lopers plezier hebben en zichzelf uitdagen. En daar help ik ze graag bij.

Nancy Sieling

Ik ben op mijn 12e gestart met hardlopen doordat ik erachter kwam hoe leuk ik dit vond. Ik liep toen 2 keer in de week bij de AVT (Atletiek Vereniging Texel)
waar ik met veel plezier heb getraind tot mijn 20e. Toen ben ik gaan studeren en
ben op mijn 30e weer begonnen lopen en wist ik gelijk weer waarom ik het zo leuk vind. Ik loop nu bij de NSL (Noordwijkerhoutse StrandLopers).

Hardlopen is voor mij vrijheid, tijd voor mezelf/ gezelligheid met anderen, uitdaging. Genieten van beweging, natuur, weersomstandigheden (ze zijn nooit zo slecht als dat het van binnen lijkt en als het wel echt heel nat en koud is, is het heerlijk om daarna weer binnen te zijn). Hoofd leegmaken van dagelijkse beslommeringen en werk.

Ik vind het super leuk om trainer te zijn en zo ook op een andere manier met hardlopen bezig te zijn. Het is fijn om anderen enthousiast te kunnen maken voor deze manier van bewegen die je altijd en overal kan doen en toepassen.
Maar ik waarschuw je: Het is verslavend!
Zelfs op vakantie gaan mijn hardloopschoenen mee om zo s ochtends vroeg al de buurt te verkennen en de dag heerlijk te beginnen.

Ik heb zelf in 2016 en 2017 de marathon van Rotterdam gelopen. Verder loop ik wel halve marathons en soms een 5 of 10 km.
Ik woon al 20 jaar samen met mijn vriend Marco. We hebben twee honden (samson honden) en een kat. Ik vind het dus ook heerlijk om met de honden te wandelen.

Jacinta

 
 
Serieus hardlopen begon voor mij 15 jaar geleden met een beginnerscursus bij de plaatselijke atletiekvereniging. Dat was zo motiverend dat ik verder ging bij een van de loopgroepen en daar train ik nog steeds met veel plezier!
 
 
Een paar jaar geleden heb ik de cursus assistent trainer gevolgd en inmiddels heb ik de licentie Looptrainer 3 van de Atletiekunie gehaald.
 
 
Naast het hardlopen doe ik veel aan yoga en heb ik ook een yoga-opleiding gevolgd. Hardlopen en yoga vullen elkaar prima aan. Wees dan ook niet verbaasd als je in de warming-up de zonnegroet tegenkomt!
 
 
Iedereen wil met plezier en vooral blessurevrij lopen. Daarom geef ik veel aandacht aan een goede en ontspannen loophouding. Ik hoop je in mijn trainingen te zien!